09-07

Houtskool en snelle auto’s – Italiaans weekend

italiaans weekend autobedrijf dirk boer

Voor degene die het gemist hebben, het was feest bij Garage Dirk Boer! Een weekend lang snelle auto’s kijken, minder snelle en hele lage. Motoren,scooters, kleding etc.

Na een zaterdag die wisselvallig was wat betreft het weer, was de zondag beter en liepen ook nu weer de bezoekers af en aan bij deze altijd gezellige garage.

Ruud en Miranda, eigenaren van dit bedrijf, waren dan ook al maanden in de weer geweest om e.e.a in een goed jasje te steken.

Het idee bestond al langer, een weekend lang, auto’s, motoren en scooters kijken, voornamelijk van Italiaanse makelij. Daarnaast moest er een hapje en drankje (wijn en fris) zijn, ook allemaal op Italiaanse toer.

Het geheel werd ondersteund door de “vaste”klanten kring, zeg maar die lui die gek zijn van auto’s. Ze hebben vaak de beschikking over, prachtige oldtimers, waarover de eigenaren dan ook niet uitgepraat raken.

Leuk is te zien dat een ieder wel een klik heeft met deze gezegd buurtgarage. Vaak heeft dit een ietwat stoffig imago, maar hier geldt dit niet. Was het vooral FIAT dat de hoofdmoot was, tegenwoordig kan elk gewenst merk geleverd worden, en geen gezeur met garantie, dat gaat gewoon mee.

“Dat is al het derde stuk pizza dat ik eet”verteld een aardige dame tegen mij, “maar ze zijn verrukkelijk!”En dat waren ze, houtgestookt en dat proef je. Wel op de juiste plaats gaan staan want anders ben je zelf houtgestookt, maar dat terzijde…

Miranda loopt trots rond, na een voorzichtig begin, gaat ze tegen de middag helemaal los!

italiaans weekend autobedrijf dirk boer

In een zwarte bolide dan wel te verstaan, die binnen staat: een Lamborghini Callardo, (belangeloos geleverd door Van Kouwen Mijdrecht) dat is even smullen voor de mannen en vrouw, die dit wel kunnen waarderen. De sleutel veilig in de rechterbroekzak van Miranda opent zij desgevraagd de deur, naar iets dat we wel willen maar waarschijnlijk nooit krijgen.

Dat is niet erg, want kijken naar, is soms leuker dat het erin rijden.

(Degene die willen weten hoe zo’n monster rijdt verwijs ik naar Youtube, alwaar tal van filmpjes staan over deze uitzonderlijke auto.)

Daarnaast waren er een aantal DUCATI’s die allen waren voorzien van een briefje waarop stond er vooral alleen naar te kijken en niet erop te gaan zitten. Dit werd dan ook gedaan. Het waren echt plaatjes.

italiaans weekend autobedrijf dirk boer

 

En daar klonk weer het sonore geluid van de Lambo, massaal liepen de liefhebbers weer de garage in en filmden deze actie. “Rustig aan” roept Ruud vanonder de zeer leuke opgestelde pagode tenten voor de ingang, alwaar je prima koffie kreeg geserveerd. “Anders zijn we zo door de benzine heen! (Dit natuurlijk met een vette knipoog.)

Of Miranda het ook echt gehoord heeft betwijfel ik. Het beest jankte!!!!.

Ik mocht de sleutel van een snelle Abarth in de zak houden en zo nu en dan even dit geluid laten horen. Je merkte dat de bezoekers zeer enthousiast waren over dit “bommetje”! Het staat dichter bij je portemonnee dan bijv. de Lambo van een slordige 150.000,00 euro. s-Morgens in de alle vroegte mocht ik dit snelle rakkertje even uitproberen over de Venneperweg en dat liet ik niet onbetuigd. “Wat gaat daar nu voor een….”.riep Tanja (vaste klant bij Boer) toen ik terugschakelend langs kwam. Het geluid is prachtig, mede door de speciale uitlaat die geleverd wordt door Magneti Marelli Checkstar©, die ook onder een vlotte Twinair niet zou misstaan!

onderdelen checkstar

Highlight was het optrede door Roy, de zoon van Ben Onken, nee, geen gitarist of zo, al zou de naam niet misstaan, maar een rijder van een echte Italiaanse kart, die na veel aandringen mijnerzijds even liet zien wat er in zat…Tof dat zo’n jongen dat even wil doen, want het vraagt wel even voorbereiding. (Ik heb met zeer snelle sluitertijd een foto trachten te maken, toen hij op het terrein even zijn kunnen liet zien.)

Ja, zo rond de 200 bezoekers over twee dagen werden er grofweg geteld en de grote vraag is natuurlijk, doen ze het volgend jaar weer?

Dat ligt een beetje aan U, lezer, bezoeker, klant en vriend van Garage Boer, want u begrijpt dat dit allemaal voorbereiding en een financiële afweging vraagt. Al is dit laatste iets waar Ruud en Miranda absoluut niet over willen praten, “we doen het voor de klanten als die het naar hun zin hebben zijn beide dagen geslaagd!”

italiaans weekend autobedrijf dirk boer

 

En zo kon het, de volgende dag reed ik samen met Miranda de Lambo terug naar Mijdrecht, via een omweggetje, (A4) want geeft nu eerlijk toe, wanneer rij je nu met/in zo’n wagen! Een bekijks hadden we, met een blonde schone achter het stuur! Ik voorop met de BRAVO II T jet. (allemaal bedankt voor de komst en bedankt firma’s die soms belangeloos hun medewerking hebben verleend)

Tot het volgend jaar?

Ciao

Fred en Tanja de Groot.

italiaans weekend autobedrijf dirk boer

Deel dit bericht

Praat mee over Houtskool en snelle auto’s – Italiaans weekend

Comments are closed.